Hoe ''De Edele Zangers'' is ontstaan

 

Vogelvereniging "De Edele Zangers" is niet meer weg te denken in de Gemeente Zaltbommel

Het is 62 jaar geleden dat er in Zaltbommel een groepje vogelliefhebbers besloten een vereniging op te richten met de naam "De Edele Zangers". 

De naam "De Edele Zangers" werd gekozen omdat onder deze naam alle soorten vogels konden worden ondergebracht.

Het bestuur werd destijds gevormd door Kerst Bottema in de functie van voorzitter, Gerrit Vermeulen als secretaris, Giel van Brakel als penningmeester. Verder werden gekozen Jan van Wijk en Joop Schepers als bestuurslid. 


Dat er toen al behoeften bestond om een vogelvereniging op te richten blijkt wel uit het feit dat we nu nog steeds een boeiende vereniging zijn met zo'n 70 leden die niet alleen uit de gemeente komen, maar ook uit de wijde omtrek.

De activiteiten van onze vereniging bestaan voornamelijk uit de maandelijkse vergaderingen waar steeds over vogels wordt gesproken. De jaarlijkse onderlinge tentoonstelling in de maand november, een vogelbeurs, een tafelkeuring en een BBQ voor de leden, en daar naast nog een kerstkienavond.

Dus zoals u kunt lezen bieden wij onze leden een uitgebreid gevarieerd jaarprogramma.

Met enige trots kan ik u melden dat wij een van de grootste verenigingen zijn in de regio, onze vereniging herbergt veel goede kwekers en leden met veel kennis op het gebied van vogels. Voor de beginnende kweker kan dat heel leerzaam zijn.

Mocht u nog meer willen weten over het houden en/of kweken van vogels, dan kunt u informatie inwinnen bij één van onze bestuursleden. Of mail naar deedelezangers@gmail.com

 

 

N.B.v.V  Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 

 

Afdelingsnummer  Z 17